Rock όπερα στο Μέγαρο Μουσικής

Η rock όπερα ‘Alexander the Great’  έρχεται στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παραγωγή ενός έργου από τον δημιουργό και παραγωγό Κωνσταντίνο Αθυρίδη.

Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά και συμμετέχουν σε αυτήν μία δεκαμελής ορχήστρα και μία ομάδα τριάντα ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών.

Η ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, ένα χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάδα και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα. Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην παράσταση συμμετέχουν 30 ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και 10μελής ορχήστρα.

Η παράσταση «Alexander the Great», τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μακεδονίας-Θράκης , Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Helexpo-ΔΕΘ, του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 20 ευρώ, Α’ ζώνη: 30 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ.