Grammy: O Φάρελ Ουίλιαμς τραγουδάει το 'Ηappy' και διαμαρτύρεται για την βία κατά των μαύρων

Μια από τις καλύτερες στιγμές των χθεσινών Βραβείων Grammy ήταν η εμφάνιση του Φάρελ Ουίλιαμς οποίος ερμήνευσε το Happy με έναν τρόπο που άγγιξε τις καρδιές όλων μας.

Ο Ουίλιαμς ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι  συνοδευόμενος από χορευτές που φορούσαν φούτερ με κουκούλες και σήκωναν “ψηλά τα χέρια” κατά τη διάρκεια της τελετής, σε μία αναφορά στη βία κατά των μαύρων.

Έχοντας αποσπάσει τρία βραβεία Grammy, εμφανίσθηκε με κοστούμι γκρουμ ξενοδοχείου για να ερμηνεύσει μαζί με χορωδία γκόσπελ και ηλεκτρική κιθάρα το ποπ-φανκ “Happy”.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο ο Ουίλιαμς  τίμησε τον Τρέιβον Μάρτιν, τον  άοπλο νεαρό μαύρο που σκοτώθηκε το 2012, ο οποίος φορούσε φούτερ με κουκούλα όπως ακριβώς και όλοι οι χορευτές. Η κουκούλα έχει γίνει το σύμβολο των νεαρών μαύρων που πέφτουν θύματα βίας, κυρίως αστυνομικής.

Επίσης, οι χορευτές που συνόδευαν τον Φάρελ Ουίλιαμς σήκωσαν ψηλά τα χέρια πολλές φορές, σε μία αναφορά στο σύνθημα “Ψηλά τα χέρια μην πυροβολείτε” των διαδηλώσεων του κινήματος “Black lives matter”, που συγκλόνισαν τον περασμένο χρόνο τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των νεαρών μαύρων Έρικ Γκάρνερ και Μάικλ Μπράουν από τα πυρά λευκών αστυνομικών.