Μια ταινία για 10 Όσκαρ - Οι υποψηφιότητες που «χτυπάει» ο Λάνθιμος

Δέκα υποψηφιότητες, μετράει για τα φετινά βραβεία Όσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία  του «The Favourite» 

Η υπόθεση διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους, σε μια εποχή όπου οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα Τσόρτσιλ κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της.

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

Οι υποψηφιότητες για την ταινία είναι: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.