«Βίοι παράλληλοι»: Μια έκθεση για τους συγγραφείς-καλλιτέχνες

Η άποψη που έχουμε για τους συγγραφείς πολλές φορές είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα. Συνήθως πιστεύουμε ότι οι συγγραφείς είναι άτομα μοναχικά και βυθισμένα στις σκέψεις τους χωρίς άλλα ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Φυσικά κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές δεν ισχύει και αυτό θέλει να αποδείξει και η Εταιρεία Συγγραφέων με την οργάνωση μιας έκθεσης με συγγραφείς που έχουν διαπρέψει (συχνά με την ίδια επιτυχία) και σε άλλους τομείς της τέχνης.

Από τις 4 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, μια έκθεση διαφορετική και ενδιαφέρουσα, με τίτλο «Βίοι παράλληλοι». Μια έκθεση «πολυθέαμα», όπως χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές, που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις λόγου, μουσική, προβολές, αλλά και τα έργα πενήντα «διφυών» δημιουργών, μελών της Εταιρείας Συγγραφέων.

Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και κολάζ των ποιητών Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Εγγονόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργη Παυλόπουλου, Νίκου Καρούζου – από τους παλαιότερους και εμβληματικούς.

Από τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, κολάζ, κατασκευών, γλυπτικής ή video των: Ν. Βαλαωρίτη, Σπ. Βρεττού, Π. Θεοδωρίδη, Αλ. Ισαρη, Δημ. Καλοκύρη, Βασ. Κουγέα, Π. Κουτρουμπούση, Ευτ.-Αλ. Λουκίδου, Πρ. Μάρκογλου, Μαρ. Μέλμπεργκ, Μ. Μέσκου, Ηρώς Νικοπούλου, Παυλ. Παμπούδη, Δημ. Πετσετίδη, Γ. Ρωμανού, Γ. Σκαμπαρδώνη, Γ. Στεφανάκι, Στρ. Χαβιαρά, Αρ. Χιόνη, Ν. Χουλιαρά, Α. Κ. Χριστοδούλου.

Τις φωτογραφίες τους θα εκθέσουν οι: Θαν. Βαλτινός, Γ. Γώτης, Ν. Δήμου, Β. Λοϊζίδης, Αρ. Μαραγκόπουλος, Αμ. Μιχαλοπούλου, Κυρ. Ντελόπουλος, Βασ. Ρούβαλης, Μισέλ Φάις, Χρ. Χρυσόπουλος.

Την προσφορά τους στο θέατρο θα καταθέσουν ο Ανδρέας Αντωνιάδης και η Δέσποινα Τομαζάνη.

Τη θητεία τους στην 7η τέχνη θα παρουσιάσουν οι Τάσος Γουδέλης, Ολυμπία Καράγιωργα και Αχιλλέας Κυριακίδης.

Τέλος, στην ενασχόλησή τους με τη μουσική θα αναφερθούν οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης, Σάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πατίλης, ενώ οι Μιχαήλ Μήτρας, Ντίνος Σιώτης, Νατάσσα Χατζιδάκι, Τηλέμαχος Χυτήρης θα μας φέρουν σε επαφή με την οπτική ποίηση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο, και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και την Κυριακή, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.