Θόδωρος Ρουσόπουλος: 'Αλλο να παραδίνεσαι, άλλο να παραδίνεις

Σε συνέντευξή του στον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο Θ.Ρουσόπουλος, μίλησε για τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, για τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη διενέργειας ενός Συνεδρίου.

Για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Έγιναν κάποια λάθη που δεν είναι τωρινά. Υπήρξε έλλειψη στρατηγικής. Μάθαμε να τη λέμε αλλά πρέπει να την εφαρμόζουμε”, τόνισε.

Εκτίμησε, πως ήταν λάθος να δώσει η ΝΔ τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. “Έπρεπε να στηρίξει υπάρχοντες δημάχους. Έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αέρα.

Ένα κόμμα που έχει χάσει πρέπει να συζητήσει το θέμα. Να ακούσει τον πρώην Πρωθυπουργό. Έκανε πάρα πολλά πράγματα αυτή η κυβέρνηση, δυσάρεστα για τον κόσμο αλλά ευχάριστα για το μέλλον της χώρας. Δεν μπορεί κάποιος να χρεώσει τα πάντα στον Σαμαρά και να πιστώσει τα καλά σε κάποιους άλλους.

Η ΝΔ δεν δικαιούται να μην κοιτάζει τα πράγματα κατάματα. Να μην οδηγηθεί από αντιπαραθέσεις προσωποπαγείς σε διασπάσεις.

Ένα Συνέδριο δε θα σκεφθεί μόνο με τη λογική του νυν αρχηγού ή κάποιων που θα ήθελαν να είναι αρχηγοί. Θα πρέπει να κινηθούν με ενότητα γιατί είχαμε ήδη διασπάσεις. Είδαμε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είναι η παράταξη των εθνικών επιλογών. Τις μείζονες επιλογές τις έχει κάνει η ΝΔ.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο Κώστας Καραμανλής λειτουργούσε πάντα ενοποιητικά, σε κρίσιμες στιγμές του κόμματος.

Για τον Αντώνη Σαμαρά σημείωσε: “Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να είναι εκεί να παραδώσει στον κ. Τσίπρα. Ίσως παρασύρθηκε από κάποιους που τον συμβούλευσαν. Άλλο να παραδίνεσαι, άλλο να παραδίδεις”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το φημολογούμενο ως success story, ανέφερε: “Αν δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες το αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο αυτό που περιμένει ο κόσμος.

Αυτό κάνει και ο σημερινός Πρωθυπουργός. Οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να γίνουν πράξη.

Μακάρι να υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν είναι ότι δεν υπάρχει θέληση. Θα έρθει η Αριστερά αντιμέτωπη με αυτό και με τον κακό εαυτό του παρελθόντος, της υποσχεσιολογίας δεκαετιών”.