Βρέθηκε ο τάφος του Θερβάντες

Μετά από πολύμηνες έρευνες ιστορικοί και αρχαιολόγοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στα ίχνη του τάφου του συγγραφέα του ‘Δον Κιχώτη’, Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Την Δευτέρα (26/01) οι μελετητές βρήκαν υπολείμματα από ένα κομματιασμένο φέρετρο με τα αρχικά του Θερβάντες θαμμένο σε ένα μοναστήρι, όπου ο Θερβάντες είχε ζητήσει να θαφτεί.  Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα κομμάτι από το κατεστραμμένο φέρετρο που είχε καρφωμένα πάνω του τα γράμματα «M» και «C» αλλά και θρυμματισμένα οστά.
Τέσσερις αιώνες έχουν περάσει από τον θάνατο του και οι μελετητές για πρώτη φόρα βρέθηκαν τόσο κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του. 
Βέβαια τα λόγια των ερευνητών κρύβουν και μία επιφύλαξη μέχρι όλα αυτά τα ευρήματα να εξακριβωθούν. 
 
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει τα λείψανα του Θερβάντες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό είναι το φέρετρο του Θερβάντες. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε βρει ένα πολύ κατεστραμμένο φέρετρο και μερικά θρυμματισμένα οστά σε μια γωνιά της κρύπτης» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ερευνητής ιστορικός, Φρανσίσκο Εξτεμπερία.
 
Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα ήταν Ισπανός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του ανήκει χρονικά στη «χρυσή εποχή»  της Ισπανίας, κατά την οποία παρατηρήθηκε μία εξαιρετική άνθιση στις τέχνες, ενώ ο ίδιος αποτελεί έναν από τους μείζονες λογοτέχνες παγκοσμίως. Το διασημότερο μυθιστόρημά του, ο Δον Κιχώτης, συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και έχοντας υποβληθεί σε συστηματική ανάλυση και κριτικό σχολιασμό από το 18ο αιώνα.