Οι καλύτερες οικογενειακές ταινίες του 2014

Ταινίες που κέρδισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο των μικρών παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Δείτε ποιες ταινίες ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε.

Από 6 ετών και άνω

lego

The Lego Movie

Ο Έμετ είναι ένας συνηθισμένος τύπος, ένα από τα Λέγκο που ακολουθούν πιστά τους κανόνες, που όμως περνιέται από λάθος σαν το πλέον ιδιαίτερο άτομο και το κλειδί για τη διάσωση του σύμπαντος. Με τη βοήθεια μιας μυστικής οργάνωσης, μιας σκληρής γυναίκας και του Μπάτμαν, ο Έμετ θα ηγηθεί της πάλης ενάντια του δαιμονικού τυράννου που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα με το να τα κολλήσει μεταξύ τους. 

The Book of Life

Οι περιπέτειες ενός νεαρού κύριου ο οποίος αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρο του. Όλα διαδραματίζονται στην παλιά πόλη του Μεξικού.

The Boxtrolls

Κάτω από τα γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης Τυρογεφύρι, κατοικούν τα Τερατοκουτάκια, πονηρά πλάσματα που βγαίνουν έξω τη νύχτα για να κλέψουν μικρά παιδιά! Τουλάχιστον, αυτός είναι ο θρύλος που πιστεύουν οι κάτοικοι. Στην πραγματικότητα όμως, τα Τερατοκουτάκια είναι άκακα πλασματάκια που φορούν κουτιά από χαρτόνι και ζουν κάτω από την γη. Το βράδυ ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να μαζέψουν πεταμένα μεταλλικά αντικείμενα κι ό,τι άλλα σκουπίδια τους αρέσουν.

Annie

Οι περιπέτειες της μικρής Annie ξαναζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη και παρακολουθούμε με συγκίνηση την πορεία που παίρνει ξαφνικά η ζωή της.

Big Hero 6

Είναι μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με την ρομποτική. Ο Χίρο μαθαίνει πώς να δαμάσει την ευφυΐα του από τον εξίσου έξυπνο μεγάλο αδερφό του, Ταντάσι και τους φίλους τους.

Penguins of Madagascar

Όταν ο κόσμος κινδυνεύει, χρειάζεται να επέμβει η καλύτερη κατασκοπική ομάδα του πλανήτη. Πιο ελίτ από αυτούς… πεθαίνεις! «Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης» επιστρέφουν με τη δικιά τους ταινία.

Earth to Echo

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Τι μπορούν να κάνουν τρεις φίλοι όταν συναντήσουν έναν εξωγήινο;

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Ανάλαφρη, οικογενειακή, χιουμοριστική ταινία. Άπλα απολαύστε την!

Από 8 ετών και άνω

mal

Maleficent

Η Maleficent είναι μια πανέμορφη και αγνή νεαρή κοπέλα. Μεγαλώνει στο δάσος, σε ένα φιλήσυχο βασίλειο και η ζωή της είναι ειδυλλιακή. Μέχρι που η ειρήνη στη χώρα διαταράσσεται, όταν ένα απειλητικό στράτευμα εισβάλλει στο βασίλειο. Η Maleficent αποδεικνύεται η πιο ισχυρή προστάτιδα της πατρίδας της, όμως το τίμημα είναι μεγάλο.

Island of Lemurs: Madagascar

Ένα ντοκιμαντέρ που στηρίζετε στην ζωή των Λεμούριων της Μαδαγασκάρης.

Από 10 ετών και άνω

How to Train Your Dragon 2

Όταν ο νεαρός Βίκινγκ Ψάρης και ο ιπτάμενος δράκος του Φαφούτης ανακαλύπτουν μια σπηλιά από πάγο γεμάτη εκατοντάδες άγριους δράκους, βρίσκονται μπροστά σε ένα καινούργιο θανάσιμο κίνδυνο, ο οποίος απειλεί ολόκληρο το βασίλειο.

Muppets Most Wanted

Οι Muppets καταζητούνται ανά την Ευρώπη, καθώς κατά τη διάρκεια μιας τουρνέ τους στη Γηραιά Ήπειρο κάποιος σωσίας του Κέρμιτ οργάνωσε μια ληστεία κοσμημάτων κι έτσι τώρα πρέπει να τον βρουν και να τον παραδώσουν στις αρχές για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

The Hundred-Foot Journey

Μια γαστρονομική μάχη ανάμεσα σε δυο εστιατόρια, ένα Ινδικό και ένα ακριβό.

Από 12 ετών και άνω 

Into the Woods 

Για να σβήσουν την κατάρα της κακιάς μάγισσας και να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί, ένας νεαρός φούρναρης και η γυναίκα του πρέπει να βρουν μέσα σε τρεις ημέρες μια λευκή αγελάδα, μια κόκκινη κάπα, μια τούφα ξανθά μαλλιά και ένα χρυσό γοβάκι.

Million Dollar Arm

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένας αθλητικός μάνατζερ οργανώνει ένα διαγωνισμό reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τον Νοσφιστή, άνθρωποι, νάνοι και ξωτικά είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μεταξύ τους για το θησαυρό του Μοναχικού Βουνού, όταν δέχονται επίθεση από μια γιγαντιαία στρατιά Ορκ. Τώρα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενωθούν μπροστά στον κοινό εχθρό…