Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Outview επιστρέφει...

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Outview Film Festival και με «σύνθημα» Give me your Hand -You are Wonderful (στίχος από το τραγούδι Rock’n Roll Suicide από το θρυλικό άλμπουμ Ziggy Stardust του D.Bowie) επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 14 έως 24 Απριλίου με ένα δυνατό κινηματογραφικό πρόγραμμα τόσο σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, workshop, πάνελ, αφιερώματα όσο και σε καλεσμένους.

Η αφίσα του Φεστιβάλ φέτος παραπέμπει στον Ντέιβιντ Μπόουι, στον άνθρωπο που έδωσε «χείρα βοηθείας» σε όλη την κοινότητα των «διαφορετικών» ανθρώπων να βρουν κοινωνική αποδοχή. Παράλληλα με το φετινό σύνθημα το Outview προσκαλεί όλη την κοινωνία να απλώσει χείρα βοηθείας σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη γιατί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μπορεί αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος!»

Την Απονομή Βραβείων (Σάββατο 23 Απριλίου στην Ταινιοθήκη) θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Αγγελάκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τα βραβεία θα απονεμηθούν από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παράγοντες της κινηματογραφικής σκηνής. Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα και μαζί και τα ονόματα της φετινής Κριτικής Επιτροπής.