At Last

Ο Leonardo DiCaprio κατάφερε με την 5η ό,τι δεν είχε καταφέρει με τις προηγούμενες τέσσερις: κέρδισε χθες το πολυπόθητο Όσκαρ για την ερμηνεία του στο The Revenant!

Για την ταινία βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με Όσκαρ σκηνοθεσίας ο Alejandro González Iñárritu, ενώ το Spotlight αναδείχτηκε Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας επίσης το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Άλλοι νικητές στη χθεσινοβραδινή 88η τελετή απονομής;

Η Brie Larson, η οποία κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Room, ενώ στους δεύτερους ρόλους νικητές αναδείχθηκαν οι Mark Rylance (Bridge of Spies) και Alicia Vikander (The Danish Girl) – με την ευκαιρία μήπως ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε την κατηγοριοποίηση ανδρικού/γυναικείου ρόλου από τα βραβεία; Τα περισσότερα αγαλματίδια -6 συνολικά- συγκέντρωσε το Mad Max: Fury Road, όμως αφορούσαν δευτερεύουσες κατηγορίες.

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία ο Γιος του Σαούλ, Καλύτερο Αnimation το Inside Out και Καλύτερο Ντοκιμαντέρ το Amy. Το πρώτο του βραβείο για το πρωτότυπο μουσικό θέμα των Hateful Eightπήρε -επίσης επιτέλους, ήταν η έκτη(!) του υποψηφιότητα- ο Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone.