Η υπόσχεση που έδωσε ο Leonardo DiCaprio

Ήταν η στιγμή που όλοι περιμέναμε και λίγο πριν τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος έγινε επιτελούς πραγματικότητα.

Ο επί πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Leonardo DiCaprio κατάφερε και κατέκτησε το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Με έναν πολύ διαφορετικό από τα αναμενόμενα «οσκαρικό» ευχαριστήριο λόγο, ο  Leonardo DiCaprio επέλεξε να αφιερώσει τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που του αναλογούσαν πάνω στην σκηνή των Όσκαρ στην κλιματική αλλαγή και την διάσωση του περιβάλλοντος, έναν σκοπό άλλωστε στον οποίο έχει αφιερώσει πολύ από το χρόνο του τα τελευταία χρόνια.

«Η δημιουργία της “Επιστροφής” είχε να κάνει με την σχέση του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον, ενώ μόλις ζήσαμε την πιο ζεστή χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία», ξεκίνησε να λέει ο DiCaprio αμέσως μόλις ευχαρίστησε τους γονείς του, τους συναδέλφους του στην ταινία, τον σκηνοθέτη του Αλεχάντρο Ινιάριτου, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι «έγραψε ιστορία», καθώς είχε μόλις κερδίσει δεύτερο συνεχόμενο Όσκαρ και τον Μάρτιν Σκορτσέζε που θεωρείται μέντοράς του.

«Η παραγωγή της ταινίας χρειάστηκε να μεταφερθεί στην νοτιότερη περιοχή του πλανήτη μόνο και μόνο για να βρει χιόνι», συνέχισε και δεν σταμάτησε εκεί: «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, συμβαίνει αυτή τη στιγμή, είναι το πιο επείγον γεγονός που απειλεί όλο το είδος μας και πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε συλλογικά για να το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να υποστηρίζουμε τους ηγέτες ανά τον κόσμο που δεν μιλούν γι’ αυτούς που μολύνουν το περιβάλλον ή τις μεγάλες κοινοπραξίες, αλλά εκείνους που μιλούν για όλη την ανθρωπότητα – για κάθε άνθρωπο ανά τον κόσμο, για τα δισεκατομμύρια των υποβαθμισμένων περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο, για τα παιδιά των παιδιών μας, και για αυτούς των οποίων η φωνή πνίγεται από άπληστους ανθρώπους».

«Σας ευχαριστώ όλους για το καταπληκτικό βραβείο απόψε. Ας μην παίρνουμε τον πλανήτη μας ως δεδομένο. Εγώ δεν παίρνω την αποψινή βραδιά ως δεδομένη», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.