Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή του Ναυπλίου

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει καθιερωθεί και έχει γίνει θεσμός για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια ζωής στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Για ακόμη μια φορά θα αξιοποιήσει όλους τους μνημειώδεις χώρους της πόλης του Ναυπλίου, από το επιβλητικό Παλαμήδι μέχρι την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Βουλευτικού και θα γεμίσει την καθημερινότητα με μουσικές από ένα πλήθος ποιοτικών καλλιτεχνικών προτάσεων.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό όπως το αυστριακό κουαρτέτο Ensemle Wien (κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Βιέννης), το νεανικό σύνολο Chicago Consort καθώς και το Τρίο εγχόρδων της Όπερας του Παρισιού -σε σύμπραξη με τον έχοντα σημαντική καριέρα εντός και εκτός των ελληνικών τειχών πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο- πιστοποιούν, για άλλη μια χρονιά, τη διεθνή ακτινοβολία του Φεστιβάλ.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα συμπράξει με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη και τον Τάσο Αποστόλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη και την οργάνωση παραγωγής της Εταιρείας Συναυλιών Formix, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.