Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά τον Γκαλεάνο

O Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Ουρουγουανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, με ένα tweet που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του αναφέρει: “Αποχαιρετούμε τον Eduardo #Galeano έναν από τους πιο θερμούς υπερασπιστές των κοινωνικών & πολιτικών ελευθεριών”. Ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε και μια φωτογραφία με το μήνυμα ‘”ιστορία ποτέ δεν λέει αντίο. Η ιστορία λέει “εις το επανειδείν”.

newego_LARGE_t_1101_54491765_type12713

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει τη θλίψη του και για την άλλη μεγάλη απώλεια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Γερμανό νομπελίστα συγγραφέα Γκύντερ Γκρας.

Ο Πρωθυπουργός στην δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ο Γκύντερ Γκρας, δεν υπήρξε μόνο ο νομπελίστας βιρτουόζος του λόγου, αλλά και ο μαχητικός διανοούμενος της δημοκρατικής και κοινωνικής στράτευσης» και επισήμανε ότι «το “τενεκεδένιο ταμπούρλο” του είναι ανεξίτηλο ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής και αντιφασιστικής λογοτεχνίας».

«Στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους και όλες που τον αγάπησαν, εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη» κατέληξε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο που δε δίστασε να σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, όταν τα στερεότυπά εναντίον της Ελλάδας βρίσκονταν στο απόγειό τους».