Άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους ζητά ο Χαρίτσης

Κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα αλλά και την ακρίβεια άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, έριξε τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το παλαιστινιακό ζήτημα. Ο κ. Χαρίτσης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «την ώρα που εμείς συζητάμε εδώ σε αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μας, στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, συντελείται μια γενοκτονία. Εμείς δεν φοβόμαστε να το πούμε. Δεν φοβόμαστε να πάρουμε θέση και να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας».

Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ζητά ο Χαρίτσης

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης διερωτήθηκε «αλήθεια, συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εσείς πιστεύετε ότι στην Παλαιστίνη είναι σε εξέλιξη γενοκτονία; Γιατί ο πρόεδρός σας δεν το έχει εκστομίσει ακόμα». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «οφείλετε κύριε Φάμελλε και κύριε Ανδρουλάκη να τοποθετηθείτε. Καλώ ξανά από αυτό εδώ το βήμα για άμεση κοινή δράση. Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά από εμάς και καλούμε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν καθαρή θέση: αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ΤΏΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ΝΑΙ ή ΌΧΙ;».

«Πυρά» κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική και την ακρίβεια

Ο κ. Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι μετατρέπουν τα Βαλκάνια ξανά σε πυριτιδαποθήκη. «Τι ακριβώς καταφέρατε με την εσκεμμένη αδράνεια, επί 5 συναπτά έτη, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Εκτός από το να χαϊδεύετε τα αυτιά των ακροδεξιών εντός και εκτός του κόμματός σας και να ψαρεύετε ψήφους στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου; Τι καταφέρατε μη φέρνοντας για επικύρωση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας, που απορρέουν από τη Συμφωνία;» διερωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης για να συνεχίσει: «Θα σας πω τι καταφέρατε. Λειτουργήσατε, ουσιαστικά, ως χορηγός των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας. Του VMRO». «Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η Νέα Δημοκρατία είναι ο Ιανός με τα δυο πρόσωπα: εκείνο του εσωτερικού και της περικεφαλαίας, και εκείνο του εξωτερικού, του “yes sir”» είπε ο κ. Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια λέγοντας ότι «οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να τροφοδοτεί την ακρίβεια και τον πληθωρισμό». «Σας αξίζουν συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη. Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική και κοινωνικά άδικη πολιτική. Κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν ευνόησε σε τέτοιο βαθμός τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.