Reuters: «Δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τη Ρωσία»

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου κατέθεσε το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση στις 13.00 με τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters,  διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρήματα από τη Ρωσία για να διαχειριστεί τα οικονομικά της προβλήματα, τα οποία θέλει να λύσει εντός της Ε.Ε..

“Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρήματα από τη Ρωσία για να διαχειριστεί το χρέος της και τα οικονομικά της προβλήματα, τα οποία θέλει να λύσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, πριν από τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. «Θέλουμε να λύσουμε τα οικονομικά θέματα εντός της Ευρωζώνης», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, για αμφίπλευρες επενδύσεις και εξαγωγές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα κινηθεί εντός του πλαισίου της Ε.Ε.

Τέλος, ο αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το EuroWorking Group -που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες- θα ανοίξει τον δρόμο για ένα θετικό αποτέλεσμα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.