Προεκλογική εκστρατεία 4 εβδομάδων ξεκινά ο πρωθυπουργός - Περιοδείες, διλήμματα, έμφαση στην καθημερινότητα

Επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα για τον πρωθυπουργό, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, το οποίο πέρασε στην Τήνο μαζί με την οικογένειά του.

Ήταν το τελευταίο διάλειμμα πριν από την είσοδο στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, καθώς η κάλπη των ευρωεκλογών έχει αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά.

Προεκλογική εκστρατεία 4 εβδομάδων

Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ έχει σχεδιάσει προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων, με εντατικές περιοδείες σε όλη τη χώρα, σκληρά διλήμματα για το διακύβευμα της κάλπης και έμφαση στην ατζέντα της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με τις κρίσιμες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, την ασφάλεια και την αγροτική πολιτική.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα ηγηθεί της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές 2024

Πυξίδα αποτελεί η στρατηγική των εθνικών εκλογών, η οποία εκ του αποτελέσματος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, με τις απαραίτητες προσαρμογές, λόγω της διαφορετικής φύσης που έχουν οι ευρωπαϊκές εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης θα ηγηθεί της προεκλογικής καμπάνιας κάνοντας επισκέψεις σε όλη τη χώρα, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα και στους νομούς όπου η ΝΔ δέχεται μεγαλύτερη πίεση, κυρίως από κόμματα στα δεξιά της. Το κλείσιμο του «μετώπου» με την Εκκλησία και η αποκατάσταση των σχέσεων, ύστερα από μια περίοδο έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των διαρροών προς τα δεξιά. Η σημασία της κοινής επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ιερώνυμο στις κοινωνικές δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι και η παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη για την Ακολουθία των Παθών αποτυπώθηκαν στο κλίμα που επικράτησε σε όλους τους ναούς, με τις προσπάθειες κάποιων κομμάτων να εμπλέξουν την Εκκλησία στην πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει στο κενό.

Ξεκινούν άμεσα οι περιοδείες των 12 υπουργών

Ταυτόχρονα, ξεκινούν άμεσα οι περιοδείες των 12 υπουργών που έχουν αναλάβει τις αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας, μαζί με κλιμάκια βουλευτών και κομματικών στελεχών. Κυρίαρχο ζητούμενο είναι η συσπείρωση δυνάμεων και των ψηφοφόρων που ψήφισαν τη ΝΔ στις διπλές εθνικές εκλογές του 2023. Έμπειρα κομματικά στελέχη εκτιμούσαν ότι, αν τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους που ψήφισαν ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο επιβεβαιώσουν τη στήριξή τους, τότε η κεντροδεξιά παράταξη θα ξεπεράσει κατά δύο μονάδες το 33% που έθεσε ως πήχη ο κ. Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές.

Μικρές και στοχευμένες οι περιοδείες του πρωθυπουργού

Οι περιοδείες που έχουν σχεδιαστεί για τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζονται από αρμόδια στελέχη ως «μικρές και στοχευμένες», καθώς επιδιώκεται να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο, με μικρά και μεγάλα έργα είτε να ολοκληρώνονται είτε να βρίσκονται στη φάση της έναρξης των εργασιών. Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη περιοδεία μετά το Πάσχα εντός Αττικής, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Χίο. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την τελευταία πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.