Πρ.Παυλόπουλος: Κάθε προσβολή της κυπριακής ΑΟΖ προσβάλει το ευρωπαϊκό δίκαιο - Αποχωρεί το Barbaros

Αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους.  Η ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δήλωσε, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου, ενός κράτους – μέλους της ΕΕ, αποτελεί ζώνη προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάθε προσβολή της, πρόσθεσε, «συνιστά προσβολή της ΕΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Ο κ. Παυλόπουλος  μίλησε σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, και σημείωσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν πρέπει να συνεχιστεί υπό αυτούς τους όρους, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί στην ΕΕ. «Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει στρατός κατοχής στην Κύπρο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν και οι εταίροι μας» επισήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με την Ελλάδα, στις προσπάθειες που καταβάλλει για να πείσει για το αυτονόητο, ότι σε συνθήκες ύφεσης, ανεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης, δεν ευημερεί η ανάπτυξη» σημείωσε, από την πλευρά του μεταξύ άλλων όταν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.