Η Φανί Αρντάν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό Φανί Αρντάν, θα ζήσει το ελληνικό κοινό που θα επισκεφθεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η Φανί Αρντάν για να παρουσιάσει σε πρεμιέρα την ταινία της Obsessive Rhythms (Cadences obstinées), όπου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Μετά την προβολή της ταινίας, η διακεκριμένη ηθοποιός θα παραδώσει ένα εφ’ όλης της ύλης masterclass, με αφορμή την – λιγότερο γνωστή στο κοινό – σκηνοθετική της ιδιότητα.

Η ταινία Obsessive Rhythms (Cadences obstinées) είναι το τρίτο φιλμ που σκηνοθετεί η Γαλλίδα ηθοποιός, μετά το μεγάλου μήκους Ashes and Blood(Στάχτες και αίμα, 2009) και το μικρού μήκους Chimères absentes (2010). Στην ταινία  Obsessive Rhythms (Cadences obstinées), η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωταγωνιστούν οι Άζια Αρτζέντο, Νούνο Λόπες,  Φράνκο Νέρο και Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εγκαταλείπει τα πάντα για την αγάπη ενός άνδρα. Το φιλμ αναφέρεται στο τίμημα του έρωτα, τα όνειρα και τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας, τα ιδανικά και τα πιστεύω που μας καθοδηγούν. Όπως υπογραμμίζει η Φανί Αρντάν, είναι μια ταινία «για τους ρυθμούς με τον οποίους αγαπάμε κι εργαζόμαστε, για τους ρυθμούς της μουσικής και της καρδιάς».

Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Aegean, του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και της Renault.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου πρόκειται να απονείμει στη Φανί Αρντάν ειδικό Τιμητικό Βραβείο στη φετινή απονομή των ετήσιων Βραβείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στη Στέγη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00-18:00 Προβολή ταινίας Obsessive Rhythms (Cadences obstinées)
18:00-20:00 Masterclass

www.hellenicfilmacademy.gr
www.facebook.com/greekfilmacademy
https://twitter.com/HellenicFilmAcd

To masterclass θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσεις στις 15:00, στα ταμεία της Στέγης.