Ο Κασσελάκης «διώχνει» και Αχτσιόγλου - Έντονο παρασκήνιο για δημιουργία ΚΟ από τους αποχωρήσαντες

Σε σπιράλ αποσύνθεσης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαρκείς αποχωρήσεις και εν μέσω δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν τρίτο κόμμα. Σε ένα τέτοιο σκηνικό, στο… ντεμπούτο του ως ραδιοφωνικός παραγωγός ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τον δρόμο προς την έξοδο και στην Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα των 6+6.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δημοσκοπήσεις του τελευταίων ημερών (Opinion Poll, GPO και Marc δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Η μεγάλη έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή, τα χίλια και πλέον στελέχη και μέλη των 6+6 μετά από 10ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη έδωσαν την κατεύθυνση και την πολιτική «εντολή» στους 7 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει και οι 7 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν την ομόφωνη απόφαση της βάσης του κόμματος, που τους έδειξε την κατεύθυνση της μεγάλης εξόδου.

Το ενδιαφέρον τώρα μετατοπίζεται στο τι θα γίνει με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που φυλλορροεί καθώς έχει μείνει με 45 βουλευτές από 47 που εξέλεξε. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα έχουν διαγραφεί μόλις αποχώρησαν και είναι πλέον ανεξάρτητοι.

Οι 7 βουλευτές που είναι υπ’ ατμόν είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου. Εφόσον αποχωρήσουν και ανεξαρτητοποιηθούν τους λείπει ένας βουλευτής για να σχηματίσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα. Παρασκηνιακά ακούγεται ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το ένα πόδι εκτός, ενώ πάντα υπάρχει η πιθανότητα να προσεγγίσουν ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές από άλλα κόμματα.

Κασσελάκης: Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όπου κάθε Δευτέρα θα έχει την «Ώρα του Προέδρου», κάλεσε τους εναπομείναντες διαφωνούντες να αποχωρήσουν τώρα.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η ομάδα των 6+6 (και η οποία αριθμεί 7 βουλευτές) φέρεται να αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Μάλιστα είπε ότι από την πρώτη στιγμή προσκάλεσε την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερε όποιο ρόλο θέλει. «Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Εχω πει ο 2ος είναι πρώτος. Είπα ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμη ότι: «Εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ.Τσακλώτο και όλους. Σέβομαι το κόμμα, πρώτον γιατί ευθυγραμμίστηκα, το επέλεξα, με τίμησε ο κ. Τσίπρας για το Επικρατείας. Ακριβώς επειδή σέβομαι το κόμμα έτεινα χείρα φιλίας».

Υποστήριξε μάλιστα πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, όπως και από την προσοχή που έχουμε, ακόμα και τη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου που την έδειξαν σε επανάληψη. Yπάρχει ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και από τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο για να πάμε μπροστά».

Η μπηχτή Κασσελάκη σε Τσίπρα

Δεν πέρασε απαρατήρητη επίσης η «μπηχτή» κατά Τσίπρα, καθώς πρόσθεσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «σε σχέση με τη βουβαμάρα που υπήρχε με το 17% στις εκλογές, τώρα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα. Υπάρχει ενίσχυση σε μέλη. Θέλω να αναδείξουμε νέα μέλη και νέα στελέχη, έχουμε λάβει πολλά βιογραφικά. Το 41% είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή».

Κασσελάκης: Δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές, αλλά προσωπικές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδομήσει το ύφος των διαφωνιών εντός του κόμματος καθώς όπως υποστήριξε «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» αλλά προσωπικές. «Το ίδιο είχα πει στον κ. Τσακαλώτο. Οι διαφορές και οι διαφωνίες είναι μικρές. Φαίνεται πως είναι πιο προσωπική η διαφωνία και λυπάμαι που μιλάμε επί προσωπικού.

Το ήπιο… μάλωμα Κασσελάκη σε Πολάκη

Δεν παρέλειψε πάντως να… τραβήξει σε ήπιους τόνους το αυτί του Παύλου Πολάκη λέγοντας αρχικά πως «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου». Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως «δεν πρέπει να κρίνεται ο Παύλος για το ρόλο που του ανέθεσα πριν δούμε τη δουλειά του. Γενικά στα social υπάρχει ένα κλίμα τοξικό. Πολλές φορές με ευνοεί αλλά δεν με εκφράζει».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η απάντηση Κασσελάκη στο ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια».

Κανείς δεν θα σταματήσει την πορεία που κάνουμε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλω να κλείσω λέγοντας στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχονται καλύτερες ημέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ», ειπε ο κ.Κασσελάκης ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.

Πηγή: iEfimerida.gr