Συνελήφθη 54χρονος για παράνομη πώληση ελαιόλαδου - Κατασχέθηκαν 150 κιλά

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (19/11) στην περιοχή του Κολωνού 54χρονος, που πωλούσε ελαιόλαδο σε υπαίθριο χώρο, χωρίς να διαθέτει τη νόμιμη άδεια και τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Ο 54χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του, τύπου βαν, κοντά σε υπαίθρια αγορά, όπου υπήρχε κινητικότητα ατόμων και το είχε διαμορφώσει κατάλληλα για αγοραπωλησία.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος από την ομάδα παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 150 κιλά ελαιολάδου αμφιβόλου προελεύσεως-ποιότητας και ακαταλληλότητας για βρώση, καθώς και 60 κιλά ξηρών καρπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην εμπορία τροφίμων και την ασφάλεια της υγείας από την κατανάλωσή τους.

Επίσης, κατασχέθηκαν οι ποσότητες λαδιού και απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο προς εξέταση, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες χθες (19-11-2023) στην περιοχή του Κολωνού, 54χρονος ημεδαπός που κατελήφθη να ασκεί εμπορική δραστηριότητα ελαιολάδου σε υπαίθριο χώρο χωρίς να διαθέτει τη νόμιμη άδεια πώλησης και τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Ο 54χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του, τύπου van, πλησίον υπαίθριας αγοράς, όπου υπήρχε κινητικότητα ατόμων και το είχε διαμορφώσει κατάλληλα για αγοραπωλησία.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) κιλά ελαιολάδου αμφιβόλου προελεύσεως-ποιότητας και ακαταλληλότητας για βρώση, καθώς και (60) κιλά ξηρών καρπών.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την εμπορία τροφίμων και την ασφάλεια της υγείας από την κατανάλωση αυτών.

Επίσης, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαδιού και απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο προς εξέταση.

Ακόμη, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ.