Κ. Μητσοτάκης: Στενότερη σύνδεση τουρισμού με πολιτισμό-Το Ελληνικό μία βιτρίνα της νέας Ελλάδας

Στην ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του τουρισμού στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να εστιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουρισμό υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει οριζόντια συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ενίσχυση της απασχόλησης.

 

Μιλώντας  στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας» που διοργάνωσαν το Travel.gr και το «Πρώτο Θέμα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στόχος είναι να αυξηθούν τα τουριστικά προϊόντα και να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος.

Στάθηκε, επίσης, στην ανάγκη στενότερης σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό, κάτι που όπως ανέφερε δεν έχει ακόμη επιτευχθεί σε μέγιστο βαθμό.

Αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη ανάδειξης χειμερινών τουριστικών προορισμών, ενώ τόνισε ότι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε ορεινές προορισμούς και χιονοδρομικά κέντρα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι σημαντική η διεύρυνση των αγορών και η σύνδεση με απευθείας πτήσεις, φέροντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ.

«Η επόμενη πολύ μεγάλη αγορά στην οποία πρέπει να επενδύσουμε είναι αυτή της Ινδίας» τόνισε, επισημαίνοντας ότι ευκαιρίες θα υπάρχουν πολλές.

«Μία βιτρίνα της νέας Ελλάδας όπως την οραματιζόμαστε»

Αναφερόμενος στο πρότζεκτ του Ελληνικού, είπε ότι είναι «μία βιτρίνα της νέας Ελλάδας όπως την οραματιζόμαστε».

Ανέφερε ότι θα είναι μια ανοιχτή πόλη, χτισμένη με προδιαγραφές μέλλοντος. Όπως είπε, οι παραλίες και οι χώροι πρασίνου θα είναι επισκέψιμοι.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας, τώρα είναι μπροστά μας τα πρότζεκτ υλοποίησης» τόνισε.

Στάθηκε επίσης να δοθεί σημασία στην εκπαίδευση στον τουρισμό. «Δεν νοείται να είμαστε παγκόσμιος προορισμός και να μην έχουμε μια τουριστική εκπαίδευση αντίστοιχη των υπηρεσιών» ανέφερε.