Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσον αφορά στις συνομιλίες της Αθήνας με τους πιστωτές, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει πρόοδος, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμη να αναχρηματοδοτηθεί η ίδια.

«Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου» δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL Z της Ολλανδίας, συμπληρώνοντας, όμως, ότι υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αποσαφηνιστούν περαιτέρω.

Ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν και κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει το νέο κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση, όπως έχουν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί το υπόλοιπο της δόσης του δανείου της χώρας. «Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε. Και εκτίμησε ότι μέχρι τότε η Αθήνα «μπορεί ακόμη να αναχρηματοδοτηθεί η ίδια, ευτυχώς».