Κουτσούμπας: «Ο λαός να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος»

«Χαιρετιζούμε τις εργατικές λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, όλης της χώρας. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα χωριά και κωμοπόλεις που σημαδεύτηκαν από λαϊκούς αγώνες στην πρώτη θέση όπως στην Ικαρία ή στη δεύτερη όπως στον Ασπρόπυργο αλλά και στη Λέσβο που κατακτήσαμε τη βουλευτική θέση που χάσαμε τον Μάιο» δήλωσε το βράδυ της 25ης Ιουνίου για το εκλογικό αποτέλεσμα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης: «Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο πράξη τη δέσμευση ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης. Ο λαός να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος, ειδικά αυτοί που ψήφισαν ΝΔ με βαριά καρδιά. Από αύριο οι λαϊκές δυνάμεις θα βρίσκονται σε νέο γύρο επίθεσης και νέων δεδομένων όπως της υλοποίησης των νέων προαπαιτούμενων για τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης και για τον στόχο της περιβόητης επενδυτικής βαθμίδας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και την μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας και την υπό νατοική ομπρέλα αρνητικών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.

Το ΚΚΕ θα είναι η φωνή του λαού σε αυτόν τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό. Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί στενά τη συζήτηση και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις από την άνοδο της ΝΔ, την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική συναίνεση όλων τους στις παραπάνω δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με αφορμή και το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα θα προκληθούν διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως και το ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία στη Βουλή του ακροδεξιού χώρου είναι αρνητική εξέλιξη. Αποδεικνύεται οτι οι ρίζες του φασισμού/ναζισμού είναι βαθιές και υπάρχουν κέντρα του σάπιου πολιτικού συστήματος που τον στηρίζει. Αποδεικνύεται ότι δεν αντιμετωπίζεται με νομικές παρεμβάσεις που δημιουργουύν επικίνδυνο προηγούμενο».