ΚΚΕ: Στην Καλαμάτα ο Δ. Κουτσούμπας λόγω του ναυαγίου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα, στην Καλαμάτα, λόγω του τραγικού ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το κομμουνιστικό κόμμα.

«​Η πολιτική της έντασης της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών, είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου», αναφέρει το ΚΚΕ, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σημειώνεται ότι «ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων ξεριζωμένων στην Μεσόγειο φτάνει ήδη, στα μισά του 2023, τους 1.037, ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έφτασε περίπου στους 2.400 ανθρώπους».

Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο νέο σύμφωνο της Ε.Ε. για την μετανάστευση και το άσυλο, λέγοντας ότι αυτό «επισφραγίζει τον ενταφιασμό της συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων».