Μητσοτάκης: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης

Την έναρξη της εκδήλωσης, με τίτλο «European Youth Day – Powered by ONNED» στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «Ελληνικού Κόσμου», κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία ημέρα αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή και ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Ευρώπη.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, φυσικά, στος επικείμενες εκλογές, τονίζοντας ότι «τους νέους τους αφορούν όλες οι πολιτικές μας… Το brain drain αρχίζει και αντιστρέφεται. Το στοίχημα στη δεύτερη τετραετία θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα, με αιχμή το πρόγραμμα στέγης».

«Καρφώνοντας» τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κάποιους που, αντί για λύσεις, προτείνουν σποτακια με “how to”, χωρίς να έχουν το “know how” και με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να γίνει cringe» (σ.σ. αναφερόμενος στα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ).

Απευθυνόμενος στους νέους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να ρισκάρετε περιπέτειες ακυβερνησίας. Αυτή η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, να γίνει εντολή για δεύτερη φορά στην προκοπή. Η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια».