Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση την εφαρμογή των νέων μέτρων - Οι τρεις λόγοι

Να κερδίσει χρόνο και κυρίως να μην προκαλέσει ένα ακόμα πλήγμα στον τραυματισμένο κλάδο της εστίασης και της νυκτερινής διασκέδασης επιχείρησε η κυβέρνηση, με την απόφασή της τα νέα μέτρα, να τεθούν τελικά σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου του 2022 και όχι από τις παραμονές της φετινής Πρωτοχρονιάς, όπως μετέδιδαν οι πληροφορίες έως χθες. 

Οι τρεις λόγοι πίσω από τις κυβερνητικές αποφάσεις για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά:

Της απόφασης του Μεγάρου Μαξίμου προηγήθηκε μια μακρά συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με το κυβερνητικό επιτελείο. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζυγαριά έγειρε υπέρ της εφαρμογής των νέων μέτρων δύο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, για τρεις κυρίως, λόγους:

Πρώτον, γιατί η άνοδος των κρουσμάτων δεν συνδυάζεται και με άνοδο των νοσηλειών, κάτι που κάνει την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αισιοδοξούν ότι το Σύστημα Υγείας θα ανταπεξέλθει στη νέα περιπέτεια της πανδημίας.

Δεύτερον, διότι η λήψη μέτρων 2 – 3 μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με τα γλέντια να μεταφέρονται από τους ελεγχόμενους χώρους της διασκέδασης στους κλειστούς χώρους των σπιτιών, όπου δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος.

Και τρίτον, γιατί οι κλάδοι της εστίασης και της νυκτερινής διασκέδασης έχουν πληγεί σημαντικά – στις περσινές εορτές ήταν κλειστές – και μία αιφνίδια ανατροπή, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι αλλάζει σε εστίαση, διασκέδαση, εργασία και γήπεδα από 3/1 – Ο οδηγός χάρτης μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου