Σε μία εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας - Τι ξεκαθάρισε η Αρ. Πελώνη

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια πρώτη εικόνα για δραστηριότητες που πιθανότατα θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως είναι ο αριθμός των ατόμων στις δεξιώσεις, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής -που αρχίζει στη 13:00– δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Η συζήτηση θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού, σημείωσε η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου, όπως τα τεστ αναπνοής, ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Σχετικά με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου χθες Πέμπτη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν από τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (σ.σ.: την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας). Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα, που ισχύει τώρα, να ισχύει από ημερομηνία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί εν καιρώ, από τη 01:00 τα ξημερώματα.

Από αρχές Ιουλίου δε,  αναμένεται να αυξηθεί στο διπλάσιο ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές, εάν θα επιτραπεί η μουσική σε αυτές.