Με 200 αντί 100 καλεσμένους, οι γάμοι από αρχές Ιουλίου: Θα υπάρχει... ο 1ος χορός;

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει από το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021, προσανατολίζεται σε  νέα χαλάρωση για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Όπως γράψαμε νωρίτερα τα επόμενα μέτρα προς εξέταση για χαλάρωση είναι η μουσική στα καταστήματα εστίασης και στους γάμους, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα, αλλά και ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων.

Αρχές Ιουλίου θα αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το  iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί ήδη από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται πάντως την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης.

Αργότερα η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη χθες, δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν από τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (σ.σ.: την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα στη 01:00 τα ξημερώματα.

Σχετικά με τη μουσική

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, το τι θα γίνει και με τη μουσική στους γάμους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης, αλλά εάν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά και έχουμε σταθερά δείγματα αποδυνάμωσης της επιδημίας και αυτό το μέτρο αναμένεται να αρθεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.