Στις Βρυξέλλες 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν (Video)

Μετά από δύο ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι κοινές δηλώσεις τους, που ακολούθησαν ήταν σύντομες και σε ήπιους, φιλικούς και συγκαταβατικούς τόνους.

Κατά την τοποθέτησή του ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενώ ανακοινώθηκε ακόμη ότι συμφώνησαν σε κοινή αναγνώριση πιστοποιητικών covid για την ενίσχυση του τουρισμού των δύο χωρών.

Δείτε στο Video οι σύντομες κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών:

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του, δήλωσε:

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό. Θα γίνει μια 4η διάσκεψη για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τόνισε στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, από την πλευρά του.

Η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών, για το ανεπίσημο δείπνο υποδοχής,που παρέθεσε ο κος Δένδιας το βράδυ της Κυριακής, σε πολυτελές εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη ήταν ιδιαίτερα θερμή. Σήμερα δε, περπάτησαν πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού, έως το Υπουργείο Εξωτερικών, στην Βασιλίσσης Σοφίας.

«Κλείδωσε»: Στις Βρυξέλλες 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Η είδηση που προέκυψε από τις συνομιλίες, είναι όπως ανακοίνωσε  ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, πως συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια, θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα forum. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ», κατέληξε αποχαιρετώντας τον Έλληνα ομόλογό του και προσωπικό του φίλο παλαιόθεν, όπως αναφέρει σε κάθε ευκαιρία,  ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο υπουργοί έφτασαν περπατώντας στο υπουργείο Εξωτερικών από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.