Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Η γνώμη των πολιτών για lockdown και sms

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (13 έως 19 Απριλίου 2021) για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», σημαντική διαφορά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κυμαίνεται στις 14,7 μονάδες.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους το 36,6 % θα ψήφιζε ΝΔ εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 14,7% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 21,9%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜεΡΑ25 3,4%.

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 49% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 27% απαντά κανέναν.

Πρωτιά καταγράφεται για τη Νέα Δημοκρατία στη διαχείριση της οικονομίας (50%), ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία ζητά άρση του lockdown (57%).

Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους.

Παράλληλα το 57% υποστηρίζει ότι το lockdown δεν αποδίδει, κούρασε και πρέπει να αρθεί.

Πρώτος, σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών, έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του (8,2%). Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας (7,3%), ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης (7,1%). Ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκύρας (6,9%), ο Χάρης Θεοχάρης (6,5%), με τελευταίους τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (6%) και τον Νότη Μηταράκη (5,9%).