Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Πιθανή «έκρηξη» κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα

O καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της Αττικής, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να δούμε αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι «την Δευτέρα είδαμε την πρώτη αύξηση και από Τρίτη είχαμε συνεχής αύξηση. Αυτό δείχνει μια εκτεταμένη διασπορά», ενώ εξήγησε πως η διασπορά έχει αποδειχθεί ότι γίνεται από τον συνωστισμό είτε σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους καθώς είναι αερογενής η μετάδοση και ότι μετά τη μόλυνση χρειάζεται από 1 έως 3 μέρες για να φανεί στα λύματα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μπορεί να γίνει έκρηξη του ιικού φορτίου και να δούμε αύξηση των κρουσμάτων την άλλη βδομάδα και ότι είμαστε λίγο πιο πάνω από αρχές Μαρτίου σε σχέση με τα επίπεδα του αυτή τη στιγμή.

«Οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας δείχνει ότι παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.