Συνομιλία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο του Πάσχα.

Ιερώνυμος: Να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα

«Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπήρξε κοινός τόπος με την πολιτεία και τον πρωθυπουργό με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 για το πως θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα.

«Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό» διασαφήνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε αλλά και το ότι οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, για τη διασπορά του κορωνοϊου. «Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος» εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος.