ΝΔ: Τέλος με τη Folli Follie - Προανακριτική για Νίκο Παππά & υπόθεση Καλογρίτσα

Την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόταση της ΝΔ για αδικήματα δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος

Η πρόταση σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτκής Ομάδας (ΚΟ) του κόμματος Γιάννη Μπούγα θα αφορά στα αδικήματα της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος.

Όπως σημείωσε δε, δηλώσεις του, μετά την αξιολόγηση του υλικού προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων. Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη στην Ολομέλεια ενώ μετά από 10 ημέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία (απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών) για την σύστασή της.

Η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης:

Ποιος προτείνεται από την ΝΔ, για τη θέση του προέδρου της επιτροπής

Για τη θέση του πρόεδρου της επιτροπής θα προταθεί από τη ΝΔ, να τοποθετηθεί ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου θα αφορούν στα 3 εκατομμύρια  ευρώ που φέρεται πως έλαβε ο Καλογρίτσας από την CCC για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα εξεταστούν και σχετικές καταγγελίες επιχειρηματίες.

Στο δε πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος θα εξεταστούν τυχόν παράνομοι χειρισμοί στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Η Βουλή δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση της Folli Follie

Σε ό,τι αφορά πάντως στην υπόθεση Folli Follie, η Βουλή δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.

Όπως είπε και ο κ. Μπούγας, δεν τίθεται ζήτημα για τους πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, ενώ αυτές του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη αλλά και του Μάκη Μπαλαούρα θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη (για τον κ. Αραχωβρίτη απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας).