Αδ. Γεωργιάδης: Αν όχι στις 22, τότε στις 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Με SMS στο 13032 και όχι με click away, η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Την πεποίθηση του, πως αν όχι στις 22, τότε το αργότερο, μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου δηλαδή, θα ανοίξει ξανά και  πλήρως το λιανεμπόριο με τη χρήση του SMS, όχι με click away και με αυστηρή τήρηση του τρίωρου και όλων των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς ο στόχος για την κυβέρνηση και την αγορά, είναι να μην ξανακλείσει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε με σαφήνεια, πως όταν θα είναι σε θέση να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, αυτό θα γίνει μέσω χρήσης SMS και όχι με τη μέθοδο click away.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι με την αποστολή του SMS στον νέο πενταψήφιο 13032, ο πολίτης θα έχει αυστηρά μέχρι τρεις ώρες στη διάθεσή του, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Παράλληλα, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε, όμως, «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η σταδιακή άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον τρία στάδια.

Αρχικά θα ανοίξει το λιανεμπόριο, στη συνέχεια θα επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις τάξεις και στα μέσα Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο. Στην περίπτωση που οι ειδικοί δουν θετικά σημάδια και η πίεση στο σύστημα υγείας αρχίσει να χαλαρώνει, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.