Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σε 24ωρη λειτουργία η «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποφυγή θερμού επεισοδίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι  βρίσκεται σε λειτουργία η «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποφυγή θερμού επεισοδίου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία επί 24ώρου βάσεως υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για σχέδιο αποτροπής των συγκρούσεων.

«Κατά το μέρος που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το συμπεφωνημένο κείμενο περιλαμβάνει την ύπαρξη εικοσιτετράωρης γραμμής απευθείας επικοινωνίας (hotline) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων και εμπλοκής, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε στάδια αποτροπής συγκρούσεων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανέφερε μάλιστα ότι «δεν έχουν συμφωνηθεί διατάξεις αποτροπής συγκρούσεων και επομένως δεν υφίστανται τέτοιες που να σχετίζονται με τους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής».