Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Γαλλία-33.400 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες

Ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε σήμερα στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 33.400 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, άλλοι 523 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 288 σε νοσοκομεία και 235 σε γηροκομεία της Γαλλίας. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας η Γαλλία μετρά συνολικά 35.544 νεκρούς. Στο μεταξύ, 1.194 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι148 διασωληνώθηκαν.

Διάγγελμα Μακρόν: Ανακοίνωση νέων μέτρων κατά της πανδημίας

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται την Τετάρτη να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για «δύσκολες αποφάσεις» αναφορικά με τη λήψη νέων μέτρων για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, ενόψει σύσκεψης της κυβέρνησης.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του COVID-19, ο οποίος εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν επιβληθεί στη χώρα κάποιοι από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στην Ευρώπη.