ΥΠΕΞ για την τουρκική ανακοίνωση σχετικά με την Αμμόχωστο: Kατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ

Την οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πυροδότησε η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει την Πέμπτη τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ , καταδικάζει πλήρως την κίνηση αυτή της Τουρκίας, ενώ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«H Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Μίλησα τηλεφωνικώς με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη νέα παράνομη και προκλητική κίνηση της Τουρκίας στα Βαρώσια».