Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη

Mιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησής της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τις μεθόδους του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι επανέρχεται στις μεθόδους της Δεξιάς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση “επιστρατεύει μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία, μαζί με το κράτος το παρακράτος, μαζί με την αστυνομία, τη μαφία”.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. Και σήμερα δε θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν αποδοκίμασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων αλλά ύψωσε ασπίδα προστασίας αν και έστειλε, ωστόσο, προειδοποιήσεις.

«Να μη ‘‘διπλώσει’’ ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και διπλασιαστούν τα βάρη στο λαό» ήταν το βασικό μήνυμα του Αλ. Τσίπρα που υπογράμμισε μεταξύ άλλων και αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του: «Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα, τόσο η Ν.Δ. επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό».

Στη σκιά της εσωτερικής αναστάτωσης και εν μέσω μεγάλης γκρίνιας και προβληματισμού για τον βουλευτή και πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε πέρσι μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια, σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα, με ρυθμισμένο χρέος, με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία, με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια και με τους πρώτους καρπούς για την κοινωνική πλειοψηφία μιας πολιτικής που χρηματοδότησαν οι θυσίες του λαού, και είχε στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το κοινωνικό κράτος, την ουσιαστική διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η κυβέρνησή του άσκησε δημοκρατική εξουσία και έκανε αντιπαραβολή με το πώς η ΝΔ κινήθηκε τον τελευταίο χρόνο και είπε, παραλλάσσοντας τον Μπεχτ: «Στον κύριο Μητσοτάκη, νομίζω ταιριάζει παραλλαγμένος ο διάλογος του Μπρεχτ: Τι κάνετε; Προετοιμάζω την επόμενη καταστροφή».

Το ενδιαφέρον ήταν ότι ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για μαζική προπαγάνδα με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ, με την εξής αναφορά: «Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας. Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Ο πρώην Πρωθυπουργός έδειξε ότι θα ασκήσει από εδώ και πέρα πιο σκληρή αντιπολίτευση και τόνισε ότι «καμία καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης. «Γιατί είμαστε η Αριστερά που έμαθε να κυβερνάει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο τι και στο πως μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας» είπε.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” ήταν το σχόλιο της ΝΔ, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΚΟ του κόμματός του. Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει:

“Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται”.