Μετά το μνημείο της Marfin, και ο "Μεγάλος Περίπατος" στο έλεος των βανδάλων - Ξήλωσαν και έγραψαν συνθήματα στις ζαρντινιέρες

Θύμα των μπαχαλάκηδων “έπεσε” ο Μεγάλος Περίπατος, το βράδυ της Τρίτης, μετά από πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Ομάδες ατόμων ξήλωσαν ζαρντινιέρα του Μεγάλου Περιπάτου και έγραψαν συνθήματα με μαύρη και κόκκινη μπογιά πάνω σε άλλες.

Οι νέες ζαρντινιέρες με τους φοίνικες, οι οποίες κοσμούν πλέον το κέντρο της Αθήνας (στην Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα) έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τον Μεγάλο Περίπατο λόγω του κόστους τους.

Όπως είχε διευκρινίσει η δημοτική αρχή, οι ζαρντινιέρες είναι τεχνολογίες αντι-γκράφιτι, κάτι που σημαίνει ότι τα γκράφιτι βγαίνουν πιο εύκολα και όχι ότι δεν πιάνει η μπογιά.

 

Το πρωί έγινε έγινε γνωστός και βανδαλισμός που υπέστη το Μνημείο της της Marfin, καθώς άγνωστοι αφαίρεσαν την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του απέναντι από τη σφραγίδα του δήμου Αθηναίων από την μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται έξω από το πρώην υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου.

Η μαρμάρινη πλάκα έχει τοποθετηθεί στη μνήμη των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας, στις 5 Μαΐου του 2010.