Μπουλντόζες σε 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες - Εκκίνηση από τη Μάνδρα, στα προσεχώς το Μάτι

«Από εδώ από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία», διαμήνυσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν παρών, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Σκυλόρεμα Μάνδρας.

«Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Τάξη θα μπει και στο Μάτι, στον άλλο τόπο της τραγωδίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Μάνδρα – Το μήνυμα Χατζηδάκη – City View

Μπουλντόζες σε τουλάχιστον 140 σπίτια και 330 μάντρες στην Ελλάδα

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε μάλιστα, ότι «θα γκρεμιστούν περισσότερα από 140 σπίτια και θα γκρεμιστούν και 330 περίπου μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα» και τόνισε ότι «στο πρόγραμμά μας είναι να γκρεμιστούν 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες», επισημαίνωντας ότι ήδη έχει αποστείλει «πριν από ένα μήνα περίπου σχετική επιστολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

«Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς, σε παραλίες. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης