Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση ΣΕΒ για την «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Να μην χαθούν δουλειές

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και να ενταχθούν σ’ αυτό.

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και η διευκόλυνση του ιδιωτικού τομέα να παραμείνει ενεργός. Οι επιχειρήσεις που βλέπουν την απειλή του κλεισίματος, μπορούν να αναδιατάξουν το προσωπικό τους αλλά όχι τον αριθμό των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τόνισε ο πρωθυπουργός από την Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, σημειώνοντας πως στόχος είναι ακόμα και αν χαθούν κάποιες ώρες δουλειάς, να μην χαθούν οι δουλειές.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το σχέδιο εξασφαλίζει σχεδόν την ίδια αμοιβή για τον εργαζόμενο, ενώ παράλληλα βοηθάει τον επιχειρηματία να ορθοποδήσει και ταυτόχρονα βοηθάει την κοινωνία η οποία ξορκίζει τον κίνδυνο της ανεργίας και των απολύσεων.

«Όσοι ξορκίζουν αυτό το σχέδιο, θυμίζω ότι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «έκτακτες αλλαγές ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν ευελιξία να αξιοποιήσουν το προσωπικό τους».

«Σας καλώ να αξιοποιήσετε αυτό το σχήμα» υπογράμμισε, απευθύνοντας ταυτόχρονα «ισχυρή παρότρυνση» στα ξενοδοχεία ώστε να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και να ξαναλειτουργήσουν.

Δείτε την ομιλία:

Νωρίτερα, τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο του Συνδέσμου τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία από τον Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου επί τρεις συνεχείς θητείες (2014-2020).

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με εκπροσώπηση των πιο δυναμικών επιχειρήσεων της χώρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του προέδρου της συνέλευσης Κωνσταντίνου Μπίτσιου, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΕΒ για τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, από τη θέση του εκτελεστικού αντιπρόεδρου του Συνδέσμου.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, στα μέλη του ΣΕΒ απεύνθηκε με ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει η ομιλία του νέου προέδρου του ΣΕΒ.