MRB: Σαρωτική επικράτηση Μητσοτάκη με 70,6%, double score για τη ΝΔ με 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά Μητσοτάκη και ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της ΜRΒ για το STAR, με την πλειονότητα των πολιτών να επιθυμούν εκλογές στην ολοκλήρωση της τετραετίας.

 

Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το ακριβές ποσοστό να διαμορφώνεται στο 70,6%.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί με ποσοστό θετικής αξιολόγησης στο πρόσωπό του 34,6%, σνώ στην τρίτη θέση με 19,8% εμφανίζεται η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8%, Κυριάκος Βελόπουλος με 14,1% και Γιάνης Βαρουφάκης με 10,8%.

 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψαλίδα να διαμορφώνεται στις 19,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν:

-ΚΙΝΑΛ 5%

-ΚΚΕ 4,3%

-Ελληνική Λύση 3,9%

-ΜέΡΑ25 3%

-Ανταρσύα 1,2%

 

Επαναλειτουργία Δημοτικών

Ενδιαφέρονται είναι τα στοιχεία για την διαμόρφωση της γνώμης των πολιτών σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, με το συντριπτικό 6,5% να διαφωνεί με το άνοιγμά τους (σχεδόν 7 στους 10). Αντίθετα, το 27,7% εμφανίζεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης.

 

Επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Διαφορετική είναι η προτίμηση των πολιτών στο άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων, με πάνω από τους μισούς (57,2%) να συμφωνούν με την επαναλειτουργία τους, σε αντίθεση με το 36,7%

 

Οι ερωτηθέντες απάντησαν πως το κυρίαρχο συναίσθημα που τους εκφράζει είναι η ελπίδα με ποσοστό 52,9%, ενώ ο φόβος ακολουθεί με 40,6%.

 

Το 82,2% ανησυχεί ωστόσο πολύ για την επόμενη μέρα στην οικονομία και το 42,9% για την πορεία της εργασίας του.

 

Στο εάν ανησυχούν για τα επαγγελματικά τους ταξίδια ή τις καλοκαιρινές διακοπές, οι ερωτηθέντες απάντησαν θετικά και αρνητικά σχεδόν με τα ίδια ποσοστά, με μία μικρή αύξηση να εντοπίζεται σε όσους ανησυχούν περισσότερο.

 

Αντίστοιχα ήταν τα ευρήματα και για την ανησυχία σχετικά με την ψυχαγωγία, με το 50,2% να δηλώνει ανήσυχο από πολύ έως αρκετά, και το 48,1% από λίγο έως καθόλου.

 

Το 75,4% αξιολογεί θετική την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ το 21,3 διαφωνεί.

 

Αξιολόγηση υπουργών

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ εμφανίζεται ο Υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ποσοστό 63,7%. Ακολουθούν:

-Τάκης Θεοδωρικάκος, 59,2%

-Κυριάκος Πιερρακάκης, 57,2

-Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, 57%

-Νίκος Δένδιας, 55.6%

-Άδωνις Γεωργιάδης, 47,5%

-Κωστής Χατζηδάκης, 45,6%

 

Τέλος, το 59,7% επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών στο τέλος της τετραετίας, με το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι όντως οι εκλογές θα γίνουν τότε και πάλι να υπερτερεί.

 

Η Δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, την Τρίτη 19/5.