Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ένταση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο στη Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από τη συζήτηση, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί του εν λόγω νομοσχεδίου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα νομιμοποιήσει τη συζήτηση με αυτόν τον τρόπο (ψήφος διά της επιστολικής ψήφους), γι’ αυτό και αποχωρεί.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Τασούλα. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιχείρησε να εξηγήσει, ότι λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται με τον κορωνοϊό, επελέγη η επιστολική ψήφος για βουλευτές. Ο κ. Τσίπρας δεν το δέχτηκε και επέμεινε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση.

«Δεν έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι και αν ξαναγίνει αυτή η διαδικασία, εμείς θα αποχωρούμε», ανέφερε.

Δείτε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα:

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για την απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που και η Ελλάδα δίνει τη παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.  Ο κ. Τσίπρας είναι απών και από το Κοινοβούλιο, καθώς αντί να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για μια πιο περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξε να αποχωρήσει από τη Βουλή.  Και ύστερα αναρωτιέται γιατί όσα λέει δεν τα ακούει κανείς. Γιατί και σήμερα με την αποχώρησή του απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει. Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής».