Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Marfin - Τι δήλωσε ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (Videos)

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος του εμπρησμού της Marfin στην οδό Σταδίου το 2010, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά της τότε κυβέρνησης.

Δέκα χρόνια μετά η αναψηλάφηση της υπόθεσης διατάχθηκε, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε ο επανέλεγχος όλου του υλικού: Βίντεο, φωτογραφίες, πιθανά κενά στην υπόθεση, καταθέσεις μαρτύρων, κάτι που έχει ήδη ανατεθεί σε δύο στελέχη της κρατικής ασφάλειας.

Τα όσα προηγήθηκαν της στιγμής που οι δολοφόνοι άρχισαν να πετούν τις μολότοφ στους εγκλωβισμένους υπαλλήλους της τράπεζας αλλά και τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά αποτελούν, ενδεχομένως, το πιο κομβικό σημείο στη νέα έρευνα.

Τραγωδία της Marfin: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία δέκα χρόνια μετά

O πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στη Marfin της οδού Σταδίου μίλησε στο Open, λέγοντας πως «υπήρξε αδιαφορία μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς διορθώνεται» και αναφέρθηκε τόσο στην τελετή για την τοποθέτηση πλάκας στην είσοδο του κτιρίου, όσο και στην απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου. «Η απόφαση του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου είχε προηγηθεί της εκδόσεως των αποφάσεων του ποινικού τμήματος. Μας ικανοποιεί η απόφαση του ποινικού τμήματος που ανέτρεψε όσα αποφάσισε το πολιτκό τμήμα. Μπορεί όσα συνέβησαν σε εμάς να αποτελούν ένα τραγικό γεγονός του καθημερινού βίου; Λανθασμένη και ανεπίτρεπτη απόφαση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος στράφηκε κατά και της διοίκησης της τράπεζας, καθώς «είχαν προηγηθεί κι άλλα, όμως αδιαφόρησε να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων. Κανένα μέτρο προστασίας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

«Αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος», ανέφεραν αξιωματικοί της ασφάλειας στο Open σχετικά με τη νέα έρευνα για την τραγική αυτή υπόθεση.

Δείτε το Video:

Μητσοτάκης: «Θα τιμήσουμε τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Ποτέ πια».

Δείτε το Video:

 

Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια.»,  κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τραγωδία στην Marfin: Να μην ξαναζήσουμε ποτέ εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας

Με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την τραγωδία στη Marfin και τη θυσία τριών ανθρώπινων ζωών στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού και εύχεται να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας.

Ειδικότερα, η Κυρία Σακελλαροπούλου σημειώνει: «Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Μarfin. Τρεις ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας, εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας».

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας: