Βαρουφάκης: «Είναι ασύστολο ψέμα ότι αρνήθηκα τον έλεγχο στην Αίγινα» - Κάνει λόγο για 5ο μνημόνιο

«Τα περιοριστικά μέτρα με έπιασαν στην Αίγινα. Ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνουν τα περιοριστικά μέτρα. Ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου να πάω στην Καστοριά να δω τι γίνεται στο νοσοκομείο; Μπορώ. Αρα όσα λένε είναι λάσπη. Αντί να μιλάμε για το πέμπτο μνημόνιο που είναι το μείζον».

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εκπομπή του ΣΚΑΙ  εναντίον όσων του καταλογίζουν άρνηση ελέγχου στο λιμάνι της Αίγινας.

 

Για το Ε1 και την κύρια κατοικία τόνισε: «Η ΠΝΠ εξαιρεί τους βουλευτές. Ζητούσα εξ αρχής να σταματήσει το πήγαινε έλα των 300 βουλευτών και να κάνουμε τηλεδιασκέψεις.

Είναι οργανωμένο σχέδιο να μην δείχνουν αυτά που είπα στη Βουλή κι εδώ και δυο τρεις μέρες ρίχνετε λάσπη (σ.σ.: ο ΣΚΑΪ) Η κυβέρνηση πούλησε το ευρωομόλογο θα έχουμε μείον 20% έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό και όλο αυτό θα μετατρέψει τη χώρα σε μία έρημο. Γι αυτό ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η παραποίηση της ΠΝΠ αντί να συζητάται αυτό που είπα στη Βουλή για το 5ο μνημόνιο. Το έγκλημα εκείνης της ημέρας ήταν η συνθηκολόγηση για το 5ο μνημόνιο», είπε κλείνοντας ο Βαρουφάκης, ενώ είχε έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που του υπέβαλλαν τα ερωτήματα.