Ολοκληρώθηκε στο Μαξίμου, η σύσκεψη για τον κορωνοϊό – Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής, η σύσκεψη για τον κορωνοϊό και τα επιπλέον μέτρα που  πρόκειται να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας.

Γιατί αποχώρησε ο Μόσιαλος από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Υπό τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε, μεταξύ άλλων και από «τρολ» του διαδικτύου, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος. 

Πριν λίγα 24ωρα, ο διακεκριμένος καθηγητής, έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ότι θα κάνει ένα διάλειμμα διαρκείας όσον αφορά στην ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα του Sars-CoV-2. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένα μέτρα στην κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας Υγείας.

«Τον τελευταίο μήνα η προσέγγιση μου ήταν αυστηρά επιστημονική. Προσπάθησα να απευθυνθώ στο σύνολο των Ελλήνων και όχι μόνο σε αυτούς που εύκολα θα συμφωνούσαν με τις απόψεις μου. Έδειξα μεγάλο σεβασμό σε όλες τις παρεμβάσεις μου (με μια εξαίρεση – παραβίαση νόμων) σε όλους τους πολίτες που έχουν διαφορετική στάση από εμένα σε πολλά θέματα. Προσπάθησα να περάσω μηνύματα για το τι να κάνουμε μιλώντας σε ευρύ και όχι στενό ακροατήριο», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μόσιαλος στην μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook.

Ο καθηγητής του LSE εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση για ό, τι χρειαστεί στο θέμα του κορωνοϊού. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι πάντα διαθέσιμος για την Πολιτεία, εάν ζητηθεί η γνώμη του.