Την επικοινωνία του με τα μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA εγκαινιάζει απόψε στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας  που θα απαντήσει« στα 20 δημοφιλέστερα ερωτήματα των μελών του iSYRIZA, που τέθηκαν διαδικτυακά μέσω της διαδικασίας iAsk&Watch.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου την Παρασκευή- είχαν κατατεθεί πάνω από 1600 ερωτήσεις από τα μέλη της πλατφόρμας isyriza. Συμμετείχαν 13000 μέλη και οι ερωτήσεις ομαδοποιήθηκαν και είχαν αρχικά επιλεγεί ύστερα από ψηφοφορία 50 τις οποίες θα απαντούσε ο κ. Τσίπρας. Τελικά οι ερωτήσεις θα είναι 20.

Η πλειοψηφία των ερωτήσεων –σύμφωνα με κομματικές πηγές- αφορούσε στην επικοινωνία του κόμματος και τη στάση των ΜΜΕ προς αυτό, την πορεία της οικονομίας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο

Τριβές

Η κομματική ιδιότητα των διαδικτυακών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και το καθεστώς της συμμετοχής των μελών της πλατφόρμας στις διαδικασίες του συνεδρίου ουσιαστικά αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν σημείο προστριβών στην Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη του κόμματος.

Απαντώντας μάλιστα στον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος είχε ταχθεί κατά της λογικής ενός κόμματος οπαδών και followers, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα μέλη που γράφτηκαν στο iSyriza μπορούν να ψηφίσουν κανονικά για το συνέδριο.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι : όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά followers» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ένταξη στο κόμμα αυτών των ανθρώπων όχι μόνο δε θα στρέψει το κόμμα προς τα δεξιά, όπως κάποιοι φοβούνται, αλλά αντιθέτως προς τα αριστερά θα το στρέψει. Πιο ριζοσπαστικό θα το κάνει. Ο λαϊκός κόσμος είναι πολύ πιο ριζοσπαστικός από όσο κάποιοι αναπαυμένοι στις ιδεολογικοπολιτικές μας θεωρητικές αναζητήσεις, πιστεύουμε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δύο τροπολογίες που καταψηφίστηκαν

Σημειώνεται δε, ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο κατατέθηκαν δύο τροπολογίες (η μία άμεσα σχετιζόμενη με το παραπάνω θέμα) και οι οποίες καταψηφίστηκαν από την προεδρική πλειοψηφία του οργάνου.

Συγκεκριμένα η μια προέβλεπε για τα νέα μέλη του isyriza να υπάρχει μια τουλάχιστον αυτοπρόσωπη παρουσία σε κομματική διαδικασία ενόψει του συνεδρίου, ως προϋπόθεση για το δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες (55 κατά, 50 υπέρ, 5 λευκά).