Πάτρα: «Η κόρη μου πέταξε το βρέφος στη θάλασσα και πήγε να ξαπλώσει...»

«Ηταν 10:00 το πρωί της περασμένης Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020 όταν η κόρη της την πήρε τηλέφωνο: «Μου είπε ότι είχε ένα έκτακτο χειρουργείο και έπρεπε να της πάρω κάποια φάρμακα –και συγκεκριμένα παυσίπονο και ένα φαρμακευτικό σπρέι για πληγές– και να επιστρέψω σπίτι γρήγορα. Τη ρώτησα τι χειρουργείο έκανε και μου απάντησε για κύστες. »

Όσα έζησε με την κόρη της πριν τη συλλάβουν οι λιμενικοί δεν μπορούν να αφήσουν ούτε τον πιο σκληρό άνθρωπο ασυγκίνητο. «Η κόρη μου πέταξε το βρέφος στη θάλασσα και πήγε να ξαπλώσει…» φέρεται να είπε η γιαγιά του μόλις 3 ημερών βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε παραλία της Πάτρας.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η γυναίκα, σύμφωνα με τη Realnews, είπε : «’Οταν ήρθε ο πατέρας της να με πάρει ήταν κάπως στεναχωρημένος και με ρώτησε αν η κόρη μας ήταν έγκυος. Του απάντησα ότι δεν γνώριζα κάτι τέτοιο. Όταν μπήκα σπίτι –συνεχίζει η μητέρα– έμαθα ότι ήταν έγκυος και γέννησε. Τη βρήκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Μου φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένη και αγχωμένη. Τη ρώτησα τι είχε και μου απάντησε ότι έκανε ένα χειρουργείο εκτάκτως στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”. Μόλις μου είπε αυτό, σήκωσα το πάπλωμα για να δω την τομή και από αυτό που αντίκρισα κατάλαβα ότι πρόκειται για καισαρική τομή. Εκεί συνειδητοποίησα ότι είχε γεννήσει…» κατέθεσε η γυναίκα στις λιμενικές αρχές.

«Μου ξέκοβε κάθε κουβέντα»

Όπως σημείωσε στην κατάθεσή της, είχε παρατηρήσει ότι η κόρη της είχε παχύνει λίγο και είχε υποψίες ότι μπορεί να ήταν σε ενδιαφέρουσα. Όμως κάθε φορά που τη ρωτούσε, εκείνη της έκοβε οποιαδήποτε συζήτηση. Μετά την αποκάλυψη της καισαρικής τομής, όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα στους λιμενικούς, έβαλε τα κλάματα. «Τη ρώτησα που βρίσκεται το παιδί, αλλά δεν πήρα καμία απάντηση… Περί τις 14:30, και ενώ ο πατέρας της κόρης μου βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, έξω από το σπίτι, εμφανίστηκε η αστυνομία και μου χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν άνοιξα αμέσως γιατί ήμουν ταραγμένη. Η κόρη μου, επίσης, δεν ήθελε να ανοίξω και μου έλεγε να μην το κάνω. Νόμιζα ότι είχαν έρθει επειδή είχε φύγει κρυφά από το νοσοκομείο…».

Ο πατέρας του βρέφους

Όπως κατέθεσαν και οι δύο γονείς, το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της οικογένειας ήταν διαταραγμένες λόγω της επιλογής της 27χρονης να συνάψει σχέσεις με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερό της, ο οποίος ήταν και χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ο άνδρας αυτός ήταν και ο πατέρας του βρέφους, που πέθανε από πνιγμό, όπως ήταν και το τελικό πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στο κορμάκι του. Η 27χρονη μετά την έξοδό της από τον εισαγγελέα, παραμένει φρουρούμενη στο νοσοκομείο και σήμερα αναμένεται η απολογία της στον ανακριτή.