Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ- κυβέρνησης - Οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του Γιάννη Λοβέρδου που άναψαν φωτιές

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις των βουλευτών Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι οι βουλευτές της ΝΔ  δικαιολόγησαν μορφές αστυνομικής βίας  Μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την παρέμβασή του για να ανακληθούν τα όσα είπαν και να ζητήσουν συγγνώμη.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «οι δυο βουλευτές, μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους, συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ, όπως η διαπόμπευση πολιτών».

Δείτε τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Πάντως οι δύο βουλευτές της ΝΔ δείχνουν να επιμένουν στην ουσία των θέσεών που είχαν εκφράσει και για τις οποίες εγκαλούνται. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εμμένοντας στην ουσία της  άποψης που εξέφρασε για το «ξεβράκωμα» των «μπαχαλάκηδων» κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «κόψε-ράψε» των δηλώσεών του.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να αρνείται την επίμαχη φράση που είπε σημειώνει ότι κόπηκαν τρεις φράσεις από το τέλος της τηλεοπτικής εκπομπής του Action24 στην οποία συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδημητρίου κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των λεγομένων του και «διασπορά ψεύτικων ειδήσεων» και «βρώμικη επίθεση» εναντίον του.

Ο κ. Παπαδημητρίου επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι και τον κατηγορεί για «συστηματική υπεράσπιση των μπαχαλάκηδων» και «προστασία των οπαδών της ανοιχτής και απροσχημάτιστης βίας». «Δεν αρκεί να βρίζεις την Αστυνομία για να είσαι υπέρμαχος των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Πρέπει να πιστεύεις πραγματικά στο πνεύμα του Νόμου και στην αυστηρή εφαρμογή του. Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν πιστεύουν ούτε στη Δημοκρατία μας, ούτε στους Νόμους της» υποστηρίζει βουλευτής της ΝΔ.

«Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί καμία υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών – συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: Καλώς λοιπόν ελέγχονται όλα τα γεγονότα και όλες οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη ανάμειξη μελών της οικογένειας του αγαπητού κ. Ινδαρέ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδημητρίου καταλήγει λέγοντας ότι «παραμένει καθήκον όσων πιστεύουμε στην Ελευθερία των Ιδεών, να «ξεγυμνώνουμε» εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψη ότι η Βία μπορεί να νικήσει το Νόμο».

Λοβέρδος: Επιβεβλημένη η αστυνομική βία

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λοβέρδος μετά την  επίθεση κατά του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ με ανάρτησή του στα social media και τη δήλωση Ραγκούση που ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της βουλής ο κ. Λοβέρδος επανήλθε με δύο νέες αναρτήσεις.


Σε αυτές ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να αντιληφθεί πως είναι «αυτονόητη αλήθεια» πως μόνο η αστυνομία έχει δικαίωμα να ασκεί έννομη βία», υπογραμμίζοντας παράλληλα μεταξύ άλλων πως στο πλαίσιο της έννομης τάξης «η άσκηση βίας από την αστυνομία είναι επιβεβλημένη για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών».