Πέτσας: «Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τη μιζέρια»

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την αποστολή να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο με το ταξίδι του στις ΗΠΑ, τις επαφές και τις ομιλίες του, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πλέον μια σύγχρονη χώρα που έχει αφήσει πίσω της τη μιζέρια».

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή

Ο κ. Πέτσας στάθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού και τις ομιλίες σε επενδυτές για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για την κλιματική αλλαγή όπου δεσμεύθηκε για απολιγνιτοποίηση έως το 2028 και κατάργηση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης έως το 2021.

Έμφαση έδωσε στα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός για την τουρκική στάση που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τόνισε την ανάγκη σεβασμού όλων των συνθηκών και του Δικαίου της Θάλασσας ενώ καταδίκασε την προκλητική στάση της Άγκυρας με τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Η στρατηγική της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην αύξηση των επενδύσεων τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως είπε.

Συγκεκριμένα τα σχέδια αφορούν στα εξής: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισσάμου προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Πομπέο και Μοσχοβισί στην Αθήνα

Για την επίσκεψη Μοσχοβισί στο τέλος της εβδομάδας ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι η τελευταία του επίσκεψη ως επίτροπος. Βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με τους εταίρους για την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση επιταχύνει ώστε να καλυφθούν και οι μεταρρυθμίσεις που δεν είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος ερωτηθείς για το τι οφέλη θα αποκομίσει η χώρα μας από την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ζήτησε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις που θα γίνουν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 5-6 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι θέμα ημερών να προχωρήσουμε στη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς