Στην εντατική μετά από πολύωρο χειρουργείο, ο Πέτρος Τατσόπουλος – Κρίσιμο το πρώτο 24ωρο

Στην Εντατική Μονάδα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Η επέμβαση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος με το οποίο διαγνώθηκε διήρκεσε πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται τώρα στην Εντατική, όπου θα παραμείνει για δύο εικοσιτετράωρα τουλάχιστον, ωστόσο, δεδομένης της κατάστασής του, το πρώτο εικοσιτετράωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του. «Σώθηκε την τελευταία στιγμή» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και στην συνέχεια κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha.

Αμέσως η εκπομπή σταμάτησε και πήγαν σε διαφημίσεις ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, στο Ιπποκράτειο στο οποίο μεταφέρθηκε οι γιατροί του έκαναν στεφανιογραφία, η οποία έδειξε, ότι τα αγγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν προκύπτει έμφραγμα. Ωστόσο, απεικονίστηκε διαχωρισμός της αορτής με την κατάσταση του να θεωρείται υπερεπείγουσα.

Ο πρώην βουλευτής μιλούσε για το προσφυγικό στην εκπομπή Εκτός Γραμμής, του Alpha και αφού πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο πριν τις διαφημίσεις, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει.

«Είχαμε τη λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου, είναι μαζί του ο γιατρός και για όσους ανησυχούν είναι καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Χατζής.

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο». Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.